background

Thursday, 27 January, 2011

tahun 2011

salam.. dah lama aku tak masuk blog ni.. rindu pon ader nak wat bila idea datang menderu2 tapi nak buat mcm mn aku ni bukanlah blogger yang aktif, cuma kekadang aku rajin aku on ler blog yang ketot ni heheheheh  tahun ni bnyak bende yang terjadi mcm2... penambahan rakyat aku hehehehehe tambah bilangan anak... hehehe alhamdulilah skang dah 11minggu hope so sihat sahaja sampai 40 minggu.... kan best kalau arwah ayah dan mak aku still ada di sisi... nana ngn danish plak dah meningakt setahun danish dah naik darjah 3 while adik plak Nana naik darjah 1. sekejap jer masa berlalu kan.

bagaiman dengan pelajaran FA.... bukan terkubur dek kerana alah dan mabok hamil still berjalan mcm biasa cuma kurang aktif masa mula2... baru2 ni ader attend kelas En.Zahir di Pearl View hotel di seberang jaya... seronok sangat.. aku ni plak kuat gelak.. setiap kali nak melukis asyik gelak jerk ngn keletah dengan lawak kak illah.. mmg syok sangat... kalau ada nak join lagi insyaAllah sekiranya umo masih panjang... aku plak semakin hari semakin bulat takut nnt lepas bersalin besau plak badan ni hah... ken contrl makan lah nmpak gayanya... ha... ada lagi satu xtvt yang sedang dalam belajar... iaitu mengambil order barang2 FA... herm.. sapa2 yang nak blajar FA nak dapatkan barang Jo Sonja colling2 me ya...

oklah bantak n tilam sudah memanggiul2 ni... mendayu2 plakoklah yer... salam berjumpa lagi d masa akan datang... adiosss.....

Friday, 3 December, 2010

Pesta Penang

pesta kat penang dah start dah.... mai jangan tak mai best tau dak...... apa lagi jom kiter naik roller coaster.. nek sotong hayun takkira dah lah..... gayat ooooo sejuk plak malam2 macam tu pesta penang dah start beberapa hari lepas niza pon dah lupa tarikh dia... heheheh yang tau dia akan buka sampai penghujung cuti sekolah sampai hujung bulan 12 lah.... best weiii rugi tak mai sini... dlm masa yang sama jugak leh bawak anak2 ngn family jenjalan sekitar pulau pinah yang dkenali Pulau Mutiara... singgah plak makan nasi kandar Line Clear kat area mydin tu ader jugak jeruk buah pala.. ingat lagi dulu masa blajar kat lumut kalau balik kampung siap ngn lecture order jeruk tu.. tapi skang dah byk dah jeruk tu d jual.. tapi niza tak brapa makan jeruk tu,.... nnt dia naik ssrruupp smpai tang kerongkong aper lagi batuk tak berenti lah... heheheheh
kalau mai sini jgn lupa singgah makan Char Keow Teow kerang di Bukit Mertajam... sedap siap pernah masuk dlm tv Jalan2 Cari Makan beberapa tahun dulu....jom pi pesta qamai2.... ehhehehe jumpa lagi nooooo.. mami nak kuar dulu nnt sambung n3 lain nooooo

oh ibu....entry1

Asslamualaikum
hari ni dah masuk bulan december dan juga bulan yang sama kiter akan menyambut awal muharam, dan juga di bulan ini lah arwah ibu aku meninggalkan kami semua pada tarikh 19/12/2009 bersamaan 2 muharam... malam ni niza nk crita sedih sikit ttg pengorbanan ibu... entah tetiba saja teringat sangat pada arwah mak... mak niza seorang yang ramah, baik hati, suka bercerita ttg zaman2 muda, tentang kisah2 hidup pahit dan manis dia. Mak sangat penyabar dan sentiasa berfikiran positif.... walaupon dia sedar di sekeliling nya ader jugak yang ader perasan tak puas hati dengan mak tapi... mak tak pernah kisah akan bantu jugak orang yang sentiasa mengata dia dari belakang semasa arwah masih hidup. Ya Allah, semoga Engkau sentiasa mencucuri rahmat keatas roh Ayah dam Ibu ku dan meletakkan mereka dikalangan orang2 beriman....
Mak seorang yang rajin tak pernah berkira sekiranya orang meminta tolong. Mak jugak banyak memberi pengorbanan semasa niza dan adik2 masih bersekolah ayah jatuh sakit terkena strok semasa niza tingkatan 3 tambahan plak masa tu nak amik peperiksaan PMR. Mak berkorban dlm menjaga adik beradik dan meninggalkan kami dlm jagaan Abang.. masa tu Mak tinggal dan tinggal di hospital Penang di seberang pulau selama beberapa bulan disebabkan arwah Ayah kene masuk Kimo kerana doktor suspek Ayah ada ketumbuhan. Tapi bila ikhtiar berubat cara kampung Arwah ayah beransur sihat ketumbuhan di dalam otak ayah semakin susup.... alhamdulilah.. kemudian Arwah ayah pun dibawa balik rumah...
Setelah keluarga kami jatuh Mak ngn Ayah buntu sangat mcm mn nak anak2 yang masih kecil, pada masa yang sama kami masa kecil sentiasa dihujani dengan duit... bukannya senang macam orang kaya.. kiranya sebelum ayah sakit apa yang kami dan mak idamkan alhamdulillah semuanya dapat.. tapi setelah arwah ayah sakit smua jadi kekurangan... tapi alhamdulillah rezeki Allah sentiasa ada.... Mak berniaga.. menggoreng mee dan keowteow yang dibungkus dan diletakan di kedai... akulah yang sentiasa menemani Mak pagi2 sebelum subuh menghantarkan jualan di kedai di tepi jalan. Mmg perit nak bangun pagi masa kecil plak tu bolehlah dikategorikan usia remaja... kene bangun awal dlm jam 5.30pagi utk proses pembungkusan.. mmg perit tu.. bungkus sambil tutup mata...
yelah kan saya tahu ibu dan bapa kalian mesti jugak byk memberi pengorbanan kepada anak2 nyer jugak... kiter plak sebagai mak dan bapak akan berkorban pada anak...

Friday, 26 November, 2010

entry yang tak seberapa d hujung minggu

jumpa lagi d entry baru ni.... hi all... actually malam ni tak ble nakload photo... beberapa hari yang lepas aku tak dapat nak masuk blog ni wat n3 bukan per bz ngn drive kesana... kesini... yelahkan dah start nak kenduri... my younger sis also pon tgh survey barang2 kat A to Z nak wat gubahan utk hari akad nikah sekali ngn hari kahwin dieerr...... insyallah tak der aral melintang March next year... wisau aku smua persediaan aku dengan abg aku dan juag seluruh adik beradik aku lah.. ye lah parents dah tak ader.. kekadang buntu jugak lah.. tak der tempat nak merujuk.... herm.. sabtu lepas 13/11/10 aku ader singgah kat umah Kak Aishah... Kak Aishah ni yang aku boleh kenal dia masa aku gi belajau buat FA kat umah Kak Liza(jija's lovely cotage) tu yang boleh kenal.. alang2 aku gi kenduri kat Bayan Lepas singgah ler kat umah beliau kan... aper lagi aku, adik aku n kakak ipar aku sekali ngn anak2 aku(danish n Nana) dan jugak anak kakak aku yang montel Fifi.... masuk rumah Kak Aishah kemas tau.. ntah2 umah aku lagu lah tak tentu hala ngn dekorasi ni ... best... dengan lama dia pokok2 dedaun.. mmg kegemaran aku lah.. masuk nmpak hijau jer... segar mata berpinau mencari jalan penang yang sentiasa sesak jer.... siap gi masuk kat dapur dia jenjalan dlm rumah dia...
hehheheh Kak Aishah jgn marah naa..... mmg best lah trip gi umah Kak.,... lepas gi jenjalan umah kak Aishah gi singgah mydin kat area komtar... ya Allah.. jln penang ni mmg susah.. smua 1 way.. nak gi tempat tu dekat jer tapi nak kena pusing byk jalan... kalau aku sowang2 ni mmg tak kuar ler jalan kat pusat bandar tu.... mmg failed ler... nasib bek adik aku tau jugak jalan tu pon sesat jugak.... tu tak kena lagi jalan Kl kalau area sana tak tau la... hish..hish... nak kene buka map selalu la,.... tapi jalan nak ke queensbay ngn bukit jambul tu tau ler jalan dia....oklah ushar2 lah yer blog tak seberapa ni....








Thursday, 18 November, 2010

naper lah.. tak boleh lagik ni

kenapa hari ni tak ble upload lagi photo... huk..huk... menci2nyewwwwww nimesti maxis suh tukar pakej ni... dah banyak wat n3 tapi tak boleh nak upload photo.... sedih benor hari ni .... hhuuuaaa...huuuaaa...

Sunday, 14 November, 2010

malam ni tak ble load photo

eeee boringnyer ngn bb maxis ni lambat tul... rasenyer sbb pakaj ni kot.. lambat benot.. huk..huk..tak ble nak post n3 hari2 smlam.... mintak2 sok boleh kot.... insyallah....

Wednesday, 10 November, 2010

hallluu....


salam semua.... hari ni mcm biasa jerk keje tak ader yang menarik cuma kebizian kerje tu tak der lah teruk sangat. skang ni tgh melayan citer ulik mayang... aku ni suka sangat lakonan elly mazlin dia ni mmg berbakat giler... sore dia biler nyanyi best sangat banding dengan CT herm... aku lebih pilih elly lagi. walaupun dia tak ler sekaya CT, tak lah secantik CT tapi manis Elly ni mmg ada... aku suka dia... suara yang lembut.. mata yang galak... hitam manis...mmg minat ngn dia lah.... u all sumer mcm mana minat ngn elly mazlin tak????